Bozcaada Çanakkale

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada, Bozcaada nasıl gidilir, Bozcaada'ya nasıl gidilir, Bozcaada ulaşım seçenekleri

Bozcaada, Çanakkale iline bağlı, Türkiye’nin üçüncü, Ege Denizine bağlı Gökçeadadan sonra ikinci en büyük adadır. 2015 yılı verilerine göre ilçe nüfusu 2.643 iken yaz aylarında bu sayı yaklaşık 5 katına çıkmaktadır. 500 yıl boyunca hem Türk hem de Rum halkın yaşamını birlikte sürdürdüğü bu topraklarda günümüzde Rum nüfusu elle sayılacak kadar azdır.

Türkiye’de son yıllarda yaşanan tatil gelişmelerinden sonra Bozcaada, popüler tatil alanlarından biri olmuştur. Bozcaada daha çok deniz turizmi ile öne çıkarken, bağcılık ve şarap üretimiylede oldukça meşhurdur. Dar sokaklarıyla bilinen renkli ve şirin evleriyle akıllara kazınan Bozcaada Rum Mahallesi, hangi dönemde yapıldığına dair izlerin bulunmadığı 19. yüzyılda bugünkü görünümünü kazanan Bozcaada Kalesi, adanın geçmişe ait izlerini ve eserlerini görebileceğiniz Bozcaada Müzesi, enfes tatları, gün batımları, plajları saymakla bitmez.

Bütün bu güzelliklere nasıl ulaşacağınız hakkında fikriniz var mı? Gelin siz hiç yolu uzatmadan biz anlatalım. İşte “Bozcaada Nasıl Gidilir?” sorusunun cevabı…

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada’ya nereden geleceğinize göre ve nasıl geçeceğinize göre bu güzel adaya ulaşabilmek için oldukça fazla alternatif vardır. Bu alternatifleri tek tek sizlere açıklamaya çalışacağım.

Bozcaada’ya Araba İle Ulaşın

Bu adanın kara ile bağlantısı yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta olduğu için karayolunu belli bir yere kadar kullanabiliyorsunuz. Bu sebeple boğaz üzerinden farklı alternatifler ile geçmelisiniz.

İstanbul tarafından gelirken Çanakkale Boğazı’nı geçmek için farklı seçenekler bulunmaktadır.

1) Gelibolu – Lapseki (20 dak)

2) Eceabat – Çanakkale (15 dak)

3) Kilitbahir – Çanakkale (7 dak)

Çanakkale’den sonra Geyikli – Bozcaada tabelalarını takip ederek Geyikli Yürekli Feribot İskelesi’ne kolayca ulaşabilirsiniz. Arabanız ile yaklaşık ulaşım süreci 50 dakikadır.

İzmir tarafından gelirseniz, Ezine ve Geyikli tabelalarını takip edin. Bu sayede daha erken iskeleye ulaşacaksınız.

Çanakkale Boğazı’ndan arabayla geçmek isterseniz ücreti 35 TL’dir.

Hızlı Feribot

Yenikapı – Bandırma hızlı feribot seferlerini kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabah ve akşam saatlerinde düzenlenen bu feribot seferi yaklaşık 2 saat sürmektedir. Bandırma’dan sonra Lapseki – Çanakkale ve Geyikli iskelesine ulaşmaktadır.

Geyikli İskelesi’ne ulaşması yaklaşık 3 saatir. Bu yolun manzarasının çok güzel olduğunu hatırlatmak isterim.

Hızlı Feribot araba fiyatı yaklaşık 115 TL, motorsiklet 50 TL

Otobüs İle Ulaşım

Pamukkale, Kamilkoç, İstanbul Seyahat, Çanakkale Truva ve Metro gibi firmalar yaz aylarına özel sefer düzenlemektedir. Otobüs seferleri Geyikli Yükyeri İskelesi’ne kadar yolcu getirmektedir.

İstanbul – Geyikli İskelesi otobüs bileti kişi 80 TL’dir.

Deniz Otobüsü Seferleri

Çanakkale – Bozcaada arasında düzenlenen deniz otobüsü seferleri sadece yayalara özeldir. 1 saat süren yolculuk gün aşırı düzenlenmektedir.

Havayolu (Uçak) İle Ulaşım

Bozcaada’ya en yakın havaalanı yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta bulunan Çanakkale Havaalanı’dır.

Çanakkale şehir merkezi ile havaalanı arasında yaklaşık 2 kilometre mesafe bulunmaktadır. Havaalanından kalkan servislere otogara geçin, buradan saat başı kalkan minibüslere binerek Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.

Taksiyle geçmek isterseniz yaklaşık fiyat 185 TL’dir. Taksi ile yolculuk 45 dakika sürerken minibüs ile 1 saat sürmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar 👍

Yorum yap