Marmara Bölgesi

Gökçetepe Tabiat Parkı

Gökçetepe Tabiat Parkı, Gökçetepe Tabiat Parkı kamp alanı, Gökçetepe Tabiat Parkı giriş ücreti, Gökçetepe Tabiat Parkı nerede

Gökçetepe, Edirne’ye bağlı Keşan ilçe sınırlarında yer alan bir köydür. Hem denizi hem de zengin bitki çeşitliliği ile günübirlik kaçamakların en doğru adresidir. Gökçetepe sahili ve kamp alanları herkesten kendini gizlemiş bir cennet gibidir. İstanbul’dan yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunan Gökçetepe hem günübirlik kaçamaklar için hem de hafta sonu kamplarının vazgeçilmezi.

Türkiye’deki en büyük kamp alanlarından biri olan Gökçetepe Tabiat Parkı, KARTUR şirketi tarafından 40 yıllık kiralanmıştır. Gökçetepe kamp faaliyetleri konusunda oldukça gelişmiş bir bölgedir.

Gökçetepe sahili, kamp alanı, tabiat parkının nasıl olduğu ve nasıl gideceğiniz hakkında tüm detaylı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Saros Körfezi’nin Saklı Yüzü : Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne’nin Keşan ilçe sınırlarında yer alan Gökçetepe Tabiat Parkı, Saroz Körfezi’nin kuzey kıyısında yer almaktadır. Körfezin akıntılarından dolayı deniz kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. İstanbul’a en yakın kamp alarından biri olması nedeniyle çok önemli bir bölgedir.

Deniz, kum ve güneşin yanı sıra bir de orman daha ne istersiniz ki? Gökçetepe Tabiat Parkı içerisinde toplam 3,5 kilometre uzunluğunda 6 farklı koy bulunmaktadır. Gökçetepe kamp alanının en güzel özelliği koyların çevresine kamp kurabileceğiniz oldukça geniş bir bölgedir. Çadırınızı dilerseniz ormanın içerisindeki ağaçların içerisine kurun, dilerseniz denizi görebileceğiniz bir bölgeye kurun.

Sabah çadırınızın fermuar kısmını açtığınız zaman nasıl bir manzara görmek istiyorsanız o şekilde kurmanızda fayda var, biz hatırlatalım.

Ege Denizi’nin serin sularına kendinizi atacağınız Gökçetepe Sahili, oldukça temiz ve masmavi görünümündedir. Sabah saatlerinde (6-7 arasında) denize girmemize rağmen deniz suyu sıcaklığı gayet ılıktı, yüzmek için uygundu. Bu sebeple denizi sanıldığı kadar soğuk olmuyor, yüzmek için ideal.

Gökçetepe Tabiat Parkı’nın eşsiz koylarında yüzdüğünüz zaman deniz canlılarının bir çoğunu keşfetmek için su altı gözlüklerinizi yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin. Denizi o kadar berrak ve temizki, başka hiçbir yerde bu kadar keyif alabileceğinizi düşünmüyoruz. Denizinin hemen derinleşmediğini hatırlatmak isteriz, mesafe mesafe derinleşen denizi çocuklar için uygundur, deniz kestaneleri bulunduğu için deniz ayakkabısı ile girilmesinde fayda var.

Gökçetepe Köyü hem orman hem de doğa kampı için oldukça uygun bir yer. Sabah saatlerinde uyanıp eşsiz koylarında yüzebilir, güneşin tam dik olduğu saatlerde ormanın içinde doğa yürüyüşü yapabilir ve akşamüstüne doğru ailenizle birlikte mangal yakabilirsiniz.

Gökçetepe Kamp Alanı Hakkında Birkaç Tüyo

Gökçetepe Tabiat Parkı, Gökçetepe Tabiat Parkı kamp, Gökçetepe Tabiat Parkı kamp alanı, Gökçetepe kamp, Gökçetepe kamp alanı

Gökçetepe kamp alanına sabah erken saatlerde geldiğiniz takdirde en güzel manzaralardan birine sahip olacağınızı unutmayın, bayram tatillerinde burası çok kalabalık oluyor.

Gökçetepe Tabiat Parkı kamp için oldukça geniş olmasına rağmen gece geç saatlerde sizleri rahatsız eden insanlar olacaktır, o sebeple olabildiğince daha az çadır olan bölgeleri tercih edin.

Gökçetepe kamp alanı içerisinde bir adet büfe bulunmakta, buradan kendinize ait temel ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz. (Ekmek, su gibi gibi) Temel ihtiyaçlarınız dışında olan şeyleri ilçe merkezinden satın almanızda fayda var.

Gökçetepe Tabiat Parkı’na günübirlik değilde kamp için geliyorsanız, çadırınızın dibine kadar çekebileceğiniz uzunlukta üçlü priz (50-100 metre), deniz ayakkabısı, deniz gözlüğü ve ışık getirmenizde fayda var.

Gökçetepe kamp alanında oldukça fazla sayıda tahta masalar bulunmakta, yemek yerken bu tahta masaları kullanabilirsiniz, çadırınızın yakınında tahta masalarından bir tane bulunmasına özen gösterin. Bu sayede yemek yerken oldukça rahat edeceksiniz.

Gökçetepe kamp alanı içerisinde bulaşıkları yıkayabileceğiniz lavaobalar, tuvaletler, duş alabileceğiniz bölgeler ve elektrik hattı bulunmaktadır. Kamp için temkinli gelirseniz geri kalan her şeyi buradan temin edebilirsiniz. Lavaobalar gün içerisinde birkaç defa temizlenmesine rağmen insanlarımız temiz kullanmama konusunda oldukça inatçı.

Gökçetepe Tabiat Parkı Giriş Ücretleri 2020

Gökçetepe Köyü sınırları içerisinde yer alan KARTUR şirketine ait tabiat parkına giriş ücretleri her yıl değişiklik göstermektedir. Tabiat parkında dilerseniz günübirlik tatil yapabilir, çadırınızla konaklayabilir ve ya şirketin yaptırmış olduğu bungalov evlerini kiralayabilirsiniz.

2020 yılının güncel Gökçetepe Tabiat Parkı giriş ve kamp ücretleri şu şekildedir:

Araç Girişi: 35 TL
Çadır (kendinizin) Ücreti: 75 TL (90 ödediğini söyleyenler var)
Bungalov Evler: 600 TL
Çadır Kiralama: 200 TL
Karavan Ücreti: 100 TL

Gökçetepe Tabiat Parkı’nda karavanınız ile kalmak isterseniz günlük 60 TL ücret ödemelisiniz. Gökçetepe bungalow evleri ücretleri ise şu şekilde, 1 salon,1 yatak odası ve Amerikan mutfağa sahip odaların tek gecelik fiyatı 220 TL’dir. (Biraz dudak uçuklatıyor biliyoruz)

KARTUR şirketine para ödemek istemiyoruz fakat Gökçetepe’de ücretsiz kamp yapmak istiyoruz derseniz; parka girmeden önce sahil tarafında uygun bir yer bulunmaktadır. Fakat burada ücretsiz kamp yapmak isterseniz sıkıntı çıkarabileceklerini unutmayın.

Gökçetepe Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Gökçetepe sahili ve kamp alanı oldukça güzel fakat nasıl gidileceği hakkında bir fikriniz yoksa hemen yazının gerisini okumanızda fayda var.

Gökçetepe Milli Parkı’nın, Edirne’ye olan uzaklığı 140 kilometre, İstanbul’a olan uzaklığı ise 270 kilometre ve Keşan ilçe merkezine olan uzaklığı ise 34 kilometredir.

Eğer özel aracınız bulunmuyor; otobüs ve minibüsler ile ulaşmak isterseniz oldukça fazla zorluk çekebilirsiniz.

Öncelikle bulunduğunuz şehirden Edirne il merkezine bir bilet almalı ardından Edirne Otogarı’ndan kalkan Keşan ilçe merkezini tercih etmelisiniz. Keşan ilçe merkezinden Gökçetepe Köyü’ne hareket eden dolmuşları kullanmalısınız. (İl merkezinden kullanacağınız minibüsler için 15 TL ücret öderken, ilçe merkezinden kullanacağınız otobüsler için 5 ile 10 TL arasında ücret ödemelisiniz)

İstanbul’dan özel aracınızla gelmek isterseniz E-5 (D100) karayolunu kullanarak Keşan ilçesine kadar ulaşabilirsiniz, Keşan Kavşağı’ndan göbekten 3. çıkışı kullanarak Çamlıca yoluna sapmalısınız, saptıktan sonra yön tabelalarını takip ediniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı’na özel aracınızla ulaşabilmek için Google Haritalar’dan navigasyon ile yardım almanızda fayda var. Unutmadan hatırlatmak isterim, mükemmel bir doğa buraya sahip çıkalım, çöplerimizi çöp konteynırlarına atalım.

Edirne’de Gezilecek Yerler

3 yorum

  • Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık fakat ben göremediysem de affola. Yazının tarihi belli değil. Muhtemelen 2019, fakat fiyat bilgisi verilmiş, hangi yıla ait olduğu belli değil. Blog yazılarında tarih yazılması önemli bir ayrıntıdır. Tavsiye ederim. Mekanı iyi biliyorum. Sırf fiyat için geldim ama bilgilenemedim. Kolay gelsin.

  • Ben memurum böyle bişi görmedim hiç bı yerde fiyat etiketi yok kafalarina göre değişkenlik gosteriyor fiyaatlar burayı hicmi denetleniyor belediye şaka gibi

Yorum yap