Bozcaada Kamp Alanları

Bozcaada’ya hiç kamp yapmak için gittiniz mi? Burada ne olduğunu bir türlü anlayamadım; huzur var, mutluluk var ve her dönüşümde hüzün var. Bozcaada, Çanakkale iline bağlı olan Türkiye’nin en büyük üçüncü adasıdır. Bozcaada kamp alanları konusunda oldukça elverişli özellikle yaz aylarında tam bir güzellik harikasıdır.

Turkuaz renginde denizi, sokakların, adanın hem yerli hem de turistlerinin samimiyeti muazzam bir ortamdan bahsediyoruz. Ege Denizi’nin serin suları karşısına çadırınızı kurun, tatilin keyfini çıkarın. Bozcaada kamp yerleri özellikle genç gezginler tarafından en merak edilen konulardan biridir. Bu yazımızda “Bozcaada Nerede Kamp Kurulur? Bozcaada’nın En İyi Kamp Yerleri” sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Bozcaada Kamp Alanları Nelerdir?

1) Pikamp Bozcaada Kamp Alanı

Bozcaada Pikamp Kamp Alanı’nda hiçbir tesis bulunmadığı için burada ücretsiz olarak çadırınızı kurarak kendi getirdiğiniz yiyecek ve içecekleri tüketerek kamp yapabilirsiniz. Şehir merkezine yakın bir bölgede konumlandırıldığı için yiyecek ve içecek konusunda herhangi bir problem yaşamazsınız.

Sessiz ve huzurlu olduğu için hem genç hem de orta yaşta birçok insan burada kamp atmanın çok keyifli olduğunu dile getirir. Pikamp kamp alanında tesis bulunmadığı için lavoba ve elektrik konusunda imkanlarınız kısıtlıdır bu sebeple tedarikli gitmenizde fayda var.

Adres: Cumhuriyet, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Pikamp Bozcaada ücretsiz kamp alanına ulaşabilmek için merkezden kalkan Sulubahçe dolmuşlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden her 15 dakikada bir dolmuşlar hareket etmektedir.

2) Bozcaada Camping

Bakımlı, nezih ve ücretli bir tesis mi arıyorsunuz? Bozcaada en güzel kamp yerleri konusunda oldukça iddialı olan Ada Camping, şehir merkezinden 4 kilometre uzaklıkta deniz ile arasında yaklaşık 200 ile 300 metre mesafe bulunmaktadır.

Bozcaada’nın en ünlü plajlarından olan Ayazma Plajı yakınlarında Sulubahçe mevkiinde yer alan kamp alanının turkuaz rengindeki denizinde yüzün, çadır ile tatil yapmanın keyfini çıkartın ve akşamları şehir merkezinde yer alan salaş mekanlara yürüme mesafesindedir.

Bozcaada Ada Camping işletmesinde karavan, çadır ve ya bungalov evlerinde kalabilme şansınız bulunmaktadır. Karavan ile gelen müşteriler için özel bir alan bulunur, bu noktalara prizler ile elektrik çekilmektedir.

7 dönümlük arazi üzerine inşaa edilen bu tesisin bir kısmı açık olduğu için gölgelendirme çalışması için bambu tenteleri yapılmıştır. “Aaa! Çadır güneşin altında kaldı” sıkıntısı yaşamıyorsunuz, korkmayın.

2018 yılında belirlenen fiyatlar ise şu şekilde; kendi çadırınız ile gelirseniz 35 TL, hem çadır hem de çadır yeri kiralamak isterseniz 45 TL, karavan yeri 40 TL ve bungalov evleri günlük 100 TL’dir.

Adres : Eski Kule Mevkii | Sulubahçe, Bozcaada, Bozcaada 17680, Türkiye

3) Bozcaada Beylik Koyu Kamp

Şehir merkezinden uzak, sessiz ve sakin bir yer mi arıyorsunuz? Bozcaada’nın Beylik Koyu tam da sizin aradığınız yer olabilir. Bundan tam 3 sene önce sosyal medyanın fenomeni olan Beylik Koyu aslında bir diğer adıyla Batık Gemi olarak da bilinir. 3 yıl önce bir yük gemisinin kıyıya saplanması ile birlikte fenomen olmuştu, bütün turistler bu görüntüyü görmek için akın etmişlerdi.

Bozcaada kamp alanı konusunda oldukça ilgi çeken bölgede hiçbir tesis bulunmamaktadır. Sahilde dilediğiniz gibi çadırınızı kurabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tesis bulunmadığı için herhangi bir ücret ödemeden çadır tatilinin keyfine bakın. Sahilde iki adet konteynır bay / bayan diye ayrılmış tuvalet bulunmaktadır.

Bozcaada ücretsiz kamp alanları listesinde en çok tercih edilen yerlerden biridir. Hem koyun tadını çıkarın hem de tatilin. Bu arada unutmadan hatırlatalım, ışık ve yiyecek-içecek konusunda tedarikli gitmenizde fayda var.

Adres : Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale

4) Bozcaada Akvaryum Koyu Kamp Alanı

Şimdi gözlerinizi kapatın ve hayal etmeyin başlayın. Masmavi bir deniz, yeterli ay ışığı bulunduğu takdirde denizin 4 – 5 metre derinliğindeki çakıl taşlarını sayabileceğiniz, lezzetli balıklar tutabileceğiniz, şnorkel ve gözlüğünüz ile dalışlar yapabileceğiniz bir yerden bahsediyorum.

İşte o az önce düşündüğünüz ve hayal ettiğiniz yer çok uzakta değil! Çanakkale’nin Akvaryum Koyu’nda kamp atabilir, karavanınızla gidip sahilin tadını aylarca çıkartabilirsiniz. Hem de tesis bulunmadığı için burası ücretsiz bir alandır. Bozcaada en güzel kamp yerleri listesinde bence bir numarada yer almalıdır.

Su altı dünyasını daha yakından keşfedin, manzaranın tadını çıkarın ve en güzel o temiz havayı bir güzel içinize çekin. Akvaryum Koyu için şunu itiraf etmeliyiz ki suyu ilk etapta biraz soğuk geliyor ama alıştıktan sonra buradan güzel yer yok, ayrılmak istemiyorsunuz.

Bozcaada Akvaryum Koyu’na gidebilmek için ada merkezinden kalkan dolmuşları kullanabilirsiniz. Tuzburnu yolu ve ya Ayazma yolunu kullanarak bu plaja kolayca ulaşabilirsiniz. Genellikle dolmuşlar Ayazma yolunu kullanmaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar 👍

İlgili Yazılar