Viyana’da Nerede Kalınır?

Mozart, Beethoven, Brahms gibi dünyaya damgasını vurmuş insanların şehri Viyana, herkesin kendisine göre bir şeyler bulduğu apayrı bir dünyadır. Güzellikleri ve tarihi dokusu ile Avrupa’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan kent, adeta bir açık hava müzesini andırmaktadır. Şehir gezileri öyle bir günde falan bitecek gibi olmadığından dolayı buraya giden insanların en çok sorduğu soru Viyana’da nerede kalınır olmaktadır.

Dünyanın ilk hayvanat bahçesi, sarayları, müzeleri, festivalleri her döneme ayrı ayrı hitap eden pek çok özelliği ile Viyana baş döndürücü bir güzelliğe sahiptir. Şehir 10 yıldır dünyanın en yaşanabilir kentleri sıralamasında birinci konumdadır. (Bununla ilgili “Dünyanın en yaşanabilir şehri Viyana” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.) Düzenli yapısıyla dikkat çeken Viyana, aynı zamanda her yıl yüz binlerce turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Bu yazımızda Viyana turunu bir günde tamamlayamayacağınız için sizlere otel tavsiye yapacağız. Dilerseniz lafı çok eveleyip gevelemeden listemize başlayalım.

VİYANA’DA NEREDE KALINIR?

Viyana içerisinde birkaç bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgeler arasında bulunan The Innere Stadt, Landstrasse, Neubau veya Wieden bölgelerinde sizler için harika alternatifler hazırladık. Viyana şehri toplam 23 adet mahalleden oluşmakta iken ilk mahalle The Innere Stadt olarak karşımıza çıkıyor ve şehrin merkezini oluşturuyor. Buradan isterseniz yürüyerek, isterseniz bisikletler pek çok yere ulaşım sağlamanızda mümkün. Viyana’da konaklama Listemize bakarak kendinize en uygun oteli seçebilirsiniz.

THE INNERE STADT BÖLGESİ VİYANA OTELLERİ

Viyana’nın kalbi konumunda olan bu bölgede kalacak yer sayısı çok fazladır. Çoğu yere yürüyerek ulaşabileceğiniz bu bölge, 1850 yılına kadar Viyana’nın tamamını oluşturmakta idi. Şehrin surları yıkıldıktan sonra giderek genişleyen şehir bu günkü görünümüne kavuşmuştur. Viyana’da en ucuz nerede kalınır sorusuna The Innere Stadt bölgesi ile başlayalım dilerseniz.

  • DO&CO HOTEL VIENNA

Gerek 5 yıldız oluşuyla gerekse konfor ve rahatıyla sizleri memnun edecek otellerden bir tanesidir. Terasına çıkarak tüm şehri izleyebilir, restoran veya otel barına inerek de yöresel lezzetlerden deneyebilirsiniz. Viyana şehrinin şarapları ile ünlü olduğunu hatırlatma gereği duymuyoruz elbette. Evcil hayvan kabul edilmesi ise ekstra bir avantaj olarak göze çarpmaktadır.

  • DERAG LIVINGHOTEL AN DER OPER

Şehrin en popüler otellerinden bir tanesi olan Derag livinghotel an der oper, metro istasyonuna yakın olması sebebiyle de oldukça ilgi çekicidir. Temizlik ve restoran konusunda da memnun kalacağınızı düşündüğümüz bu otelde döviz alım satım işlemleri de yapabilirsiniz. Evcil hayvan kabul eden otellerden bir tanesidir.

  • GRAND FERDINAND VIENNA

5 yıldızlı olması sebebiyle başta bir pahalı mı acaba sorusu uyandırsa da fiyatları ortalamanın biraz üzerindedir. Havaalanı servisi, restoran, minibar, otopark ve internet gibi özellikleri olan otelde evcil hayvanların alımı ile ilgili herhangi bir ibareye rastlamadık. Bu nedenle eğer öyle bir durumunuz varsa öncesinden konuşmanızı tavsiye ederiz.

  • THE RING – VIENNA’S CASUAL LUXURY HOTEL

5 yıldız olan The Ring Hotel, SPA ve sağlık merkezinin olması ile rakiplerinden kolayca ayırt edilebilmektedir. Şehir merkezinde olan otelden isterseniz bisiklet kiralama hizmeti de satın alabilirsiniz. Şehrin tadını çıkartmanız için bisiklet kirasını dahi sağlayan otel, elbette ki evcil hayvanda kabul etmektedir. Dilerseniz çocuklarınız için özel bir bakıcı ayarlayabilir ve siz şehrin keyfini çıkartabilirsiniz.

  • HOTEL AM SCHUBERTRING

4 yıldızlı olan otel, servis, park yeri, internet konusunda oldukça kullanışlıdır. Engelli insanlarında düşünüldüğü ve ona göre dizayn edilen otel ekonomik olarak da epey uygun gözükmektedir. Yine evcil hayvan kabul etmesi de büyük bir avantaj olarak misafirlerin karşısına çıkmaktadır.

  • MERCURE WIEN ZENTRUM

4 yıldızlı olarak dikkatleri üzerine çeken Mercure Wien Zentrum, odalarında sigara içilmeme özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Ücretsiz wifi ile otelin her yerinden internete bağlanabileceğiniz gibi aynı zamanda odalarında bulunan kablolu tv ile de geceleri canınızın sıkılmayacağı kesindir. Restoranında yöreye özgü bir çok yemek servis edilmektedir. Böylelikle aç kalmayacağınızı düşünüyoruz.

  • HOTEL AUSTRIA WIEN

St. Stephen Katedrali gibi gözde yerlere yürüme mesafesinde bulunan Hotel Austria Wien, 3 yıldıza sahiptir. Resepsiyon görevlilerinin oldukça ilgili olduğu bu otelde geleneksel olarak döşenmiş odalarda rahat edeceğinizi düşünüyoruz. Uzak olan yerlere gitmeniz için şehrin iki önemli hattı da bu otelin çok yakınından geçmektedir.  Havaalanı servisi, ücretsiz wifi özelliği ve daha fazlası için bu oteli de önermekteyiz.

  • HOTEL KARNTNERHOF

İtalyan zarafeti ile dekore edilmiş olan Hotel Karntnerhof, St. Stephen Katedraline ulaşım konusunda sadece 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Yöresel ve dünya lezzetlerinden oluşan açık büfe kahvaltı ile güne başlayacağınız bu otel, 3 yıldızlı oteller arasındadır. Metro istasyonu ve şehrin önemli ulaşım ağlarına olan yakınlığı nedeniyle oldukça dikkat çekicidir.

WIEDEN BÖLGESİ VİYANA OTELLERİ

Bu bölgede her kesimden insan görebileceğiniz gibi gece hayatıyla da sizleri adeta büyüleyeceğine inanıyoruz. 7/24 canlı bir sokak kültürü arıyorsanız eğer burası tamda size göre bulunmaktadır. Art Nouveau tarzı evleri, ikinci el kitapçılara yakınlığı ve sokaklarında göreceğiniz her türlü tasarımcısı ile birlikte bu bölgeye hayran kalacağınızı şimdiden belirtmek isteriz. Viyana’da nerede kalınır diye sorulduğunda akla bu bölgenin geldiğininde altını çizelim.

Hipster bölgesi olarak nam salmış olan bu bölgede dilerseniz Chinatown’a giderek güzel bir Çin yemeği yiyebilirsiniz. Lafı çok uzatmadan hemen otellerin tanıtımına başlayalım.

  • PAKAT SUITES HOTEL

Elçilikler bölgesinin tam kalbinde hizmet veren Pakat Suites Hotel, tasarımı için kullanılan eşyalarla dikkat çekmektedir. 5 yıldızlı olmasının yanında kokteyl, bar ve kahvaltı salonu hizmetleri de bulunmaktadır. Kapalı otopark için ücret alması ise biraz şaşkınlık yaratmaktadır. Odalarında klima ve ücretsiz wi-fi erişimi olması da bir o kadar güzel ve şık durmaktadır.

  • HOTEL ERZHERZOG RAINER

Metro istasyonuna sadece 10 dakikalık bir yürüme sonucunda ulaşacağınız Hotel Erzherzog Rainer, 4 yıldızlı olması ile dikkat çekmektedir. Viyana’da nerede kalınır sorusunun cevabı eğer uygun ücretli bir yer arıyorsanız bu otelde gizli olabilir. Otel tam 1913 senesinde açılmış olsa da günümüze kadar pek çok restorasyon geçirdiği için o havasını sadece atmosferinden anlayabilirsiniz. Minibar, çay ve kahve makineleri, açık büfe kahvaltı ve dilerseniz diyet menüleri ile birlikte buradan memnun kalacağınızı söyleyebiliriz.

  • HOTEL KAISERHOF WIEN

Otel ne kadar sessiz bir ara sokakta yer alsa da 4 yıldızlı olması sebebiyle fazlaca tercih edilmektedir. Dışarıdan bakıldığında heybetli görünüşü ile dikkat çeken Hotel Kaiserhof Wien, klimalı oda, ücretsiz wi-fi, uyduya bağlı tv, minibar, saç kurutma makinesi, çay ve kahve makinesi, sauna, fitness, buhar banyosu gibi çok çeşitli alternatiflere sahiptir.  Viyana şehrine geldiğinizde bu otel ile Viyana’da en ucuz nerede kalınır sorusunu sormayacağınızı söyleyebiliriz.

  • APPARTEMENTS CARTLON OPERA

Tarihi bina içerisinde bulunan otelden etkilenmemek gerçekten elde değil. 4 yıldızlı olması sebebiyle fiyatı da uygun olan Appartements Cartlon Opera, her dairesinde farklı konsept bir mobilya dizaynı seçmiştir. Gerek yöresel ağırlıklı gerekse modern bir yapıya göre tasarlanmış olan daireleri, sizleri kendisine hayran bırakmaya yetecektir. Dilerseniz kendi yemeğinizi dahi pişirebileceğiniz bu yerde, açık büfe kahvaltı da servis edilmektedir. Otelin yakınlarında bir sürü bar ve restoran bulmanızda mümkündür.

  • DREI KRONEN HOTEL WIEN CITY

1894 yılında inşa edilen Drei Kronen Hotel Wien City odaları modern görünüşlü bir izlenim vermektedir. Uydu tv, kasa, banyo ve açık büfe kahvaltı seçeneği ile birlikte ücretsiz wifi özelliği de sunmaktadır. 3 yıldızlı bir otel olsa da, yakınlarında bulunan pek çok ünlü ve tarihi yere yakınlığı nedeniyle sıkça tercih edildiği söylenebilir.

LANDSTRASSE BÖLGESİ VİYANA OTELLERİ

Hem şehir merkezine yakın olmak hemde uygun bütçeli bir otel seçmek isterseniz eğer Landstrasse bölgesi tamda size göredir. Merkeze olan yakınlığı ve oldukça huzurlu gözüken yapısı ile birlikte burada rahat edeceğinizi söyleyebiliriz. Sınırları içerisinde bulunan Belverede sarayı ve Hundertwaasser ile oldukça cazip bir bölge olmaktadır.

Birinci bölgeye göre oldukça ekonomik gözüken bu bölge, Viyana’da nerede kalınır sorusunun cevabını sizlere başarı ile vermektedir. İlk bölgede bulunan 4 yıldızlı otel fiyatına burada 5 yıldızlı otellerde konaklayabilirsiniz.

  • HILTON VIENNA

5 yıldızlı olması sebebiyle epey ilgi çekici konumda bulunan Hilton Vienna, Viyana havaalanına sadece 16 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır. Ücretsiz wi-fi, her gün açık büfe kahvaltı, ses yalıtımlı ve panorama manzaralı otelleri ile birlikte burada rahat edeceğinizi söyleyebiliriz. Odalarında bulunan LED tv ve geniş oturma grupları ile her şey konfora uygun görülmektedir. Spor salonu, buhar odası ve sauna gibi olanaklardan da isteğiniz dâhilinde yararlanabilirsiniz.

  • EUROSTARS EMBASSY

Aziz Stephen Katedraline 5 dakika mesafede bulunan Eurostars Embassy, 4 yıldızlı hüviyetiyle karşımıza çıkmaktadır. Odalarında banyo malzemeleri, saç kurutma makinesi, kablolu tv, kasa ve klima mevcuttur. Aynı zamanda otelin resepsiyonu 24 saat boyunca açıktır ve tur hizmetleri de vermektedir. Çamaşırhane gibi bir yerin kullanımı da sizlere sunulurken her sabah güncel gazeteleri okuma olanağını da yakalamış olursunuz. Viyana’da nerede kalınır sorusunun cevabı belki de bu otelde gizli olabilir.

  • MERCURE GRAND HOTEL BIEDERMIER WIEN

Gerek konumu gerekse çalışanlarının ilgi ve alakası ile tavsiye edebileceğimiz Mercure Grand Hotel Biedermier Wien, 4 yıldızlı oteller kategorisinde bulunmaktadır. Viyana kent merkezine 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel odalarında klima, tv, kasa ve banyo malzemeleri bulunmaktadır. Spor salonu, sauna ve dinlenme alanı gibi ortak erişim noktalarınında bulunduğu otelde dilerseniz ücretsiz wi-fi özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Tren istasyonuna 5 dakika mesafede bulunan otel, aynı zamanda 16 dakikada da havaalanı ulaşımı sağlamaktadır. Evcil hayvan kabul eden oteller arasında bulunur.

  • AUSTRIA TREND HOTEL SAVOYEN VIENNA

Butik otel tarzında olan Savoyen Vienna Hotel, temizliği ve konumu ile ön plana çıkmaktadır. 6 katlı atriyumu ile birlikte ortak alanlarda ücretsiz wi-fi seçeneği de ekstra özellikleri arasında yer almaktadır. 4 yıldızlı otel kategorisinde bulunsa da tüm odaları en az 32 m2 büyüklüğünde ve rahatınız için ideal olarak tasarlanmıştır. Hani kıl payı 4 yıldızda kalmış, 4,5’ten 5 olmamış bir otel diyebiliriz. Modern bir SPA merkezi, fitness salonu ve kapalı otopark gibi seçenekleri de mevcut durumdadır. Evcil hayvan kabul edilmesi de işin artısı olarak ön plana çıkıyor.

  • CHECK VIENNA PREMIUM APARTMENT

Konumu ve temizliği ile ön plana çıkan Check Vienna Premium Apartment, Viyana’da nerede kalınır sorusuna uygun hesap seçeneği ile cevap vermektedir. Odalarında bulunan kablolu tv, dvd player, ücretsiz wi-fi seçeneği gibi özelliklerle dikkat çekmektedir. Ortak mutfakta dilerseniz yemek yapabilir, dilerseniz ortak alanlarda dinlenebilirsiniz.  Modern görünüşü ile dikkat çekse de düşük bütçeli ve ekonomik bir konaklama için ideal fırsatı sunmaktadır.

NEUBAU BÖLGESİ VİYANA OTELLERİ

Yaşayan halkı genç olması nedeniyle oldukça hareketli bir bölge olan Neubau bölgesi, sanat galerileri ve kahve dükkânları ile meşhurdur. Butik tasarımlı mekânların ve şık restoran arayanların ise vazgeçilmez yeridir.

Şehrin ulaşım ağına olan mesafesi nedeniyle de oldukça cazip bir yer haline gelen bölge, çok kültürlü yapısı ile de dikkat çekmektedir. Uygun fiyatlı viyana otelleri arayanlar için bu bölge ideal olarak ön plana çıkmaktadır. Dilerseniz hemen bölgede bulunan otelleri sizlere anlatmaya başlayalım.

  • HOTEL SANS SOUCI WIEN

5 yıldızlı özelliğe sahip olan Hotel Sans Souci Wien, kapalı yüzme havuzuna da sahiptir. Ücretsiz wi-fi erişimi, sauna, buhar banyosu ve modern fitness alanıyla birlikte oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahiptir. Otelde ayrıca dünya mutfağından ve Avusturya’nın yöresel lezzetlerinden deneyimleyebileceğiniz bir restoranda bulunmaktadır. Geniş odalı, zarif dekorasyonlu odalarda uydu tv, klima ve parke gibi özellikler ön plana çıkmaktadır. Butik otel tarzı ve çalışanlarının yoğun ilgisi nedeniyle memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

  • RUBY MARIE HOTEL VIENNA

4 yıldızlı bir otel olsa da şehri panoramik olarak görmeniz açısından mükemmel bir manzara sunmaktadır. Dış görüntüsü ile de oldukça cazip olan Ruby Marie Hotel Vienna, temiz ve düzenli bir oteldir. 7/24 açık olan barı ve ücretsiz olarak gitar kiralama hizmeti ile birlikte oldukça beğeneceğinizi düşündüğümüz bir otel olarak karşımıza çıkmaktadır. Odalarında uydu tv, ses sistemi, emanet kasası, yaylı ve lüks yatakları ile sizleri beklemektedir. Otelin her katında atıştırmalık veya yiyecek sunumu olan otomatlarda mevcuttur.

  • INTERCITY HOTEL WIEN

Butik tarzlı yapısı, temiz ve düzenli olması, çalışanlarının ilgi ve alakası ile gerçekten harika vakitler geçirebilirsiniz. 4 yıldızlı bir otel olması nedeniyle ekonomik bir fiyata da sahip olan Intercity Hotel Wien, misafirlerine ücretsiz olarak toplu taşıma fişleri de vermektedir. Odalarında kasa, uydu tv, saç kurutma makinesi ve minibar bulunmaktadır. Restoranında ise dünya mutfağından ve Avusturya’ya özgü pek çok yemek bulabilirsiniz. Lobide ise futbol maçlarını canlı olarak izleyebileceğiniz geniş bir alan bulunmaktadır. Viyana’da nerede kalınır sorusunun cevaplarından bir tanesi de bu otelde gizli olabilir.

  • 25 HOURS HOTEL BEIM MUSEUMS QUARTIER

4 yıldızlı bir otel olan 25 Hours Hotel Beim Museums Quartier, konum olarak muhteşem bir yerde bulunmaktadır. Birçok müzenin arasında bulunmasından dolayı pek çok yere yürüme mesafesindedir. Odaları sirk temasını andıran benzersiz bir tasarıma sahiptir ve içerisinde kablo tv, ücretsiz wi-fi erişimi, klima, çay ve kahve makinesi hatta mikro dalga fırın dahi bulunmaktadır. Kuru temizleme hizmeti de veren otel, panoramik şehir manzarası eşliğinde Viyana’nın eşsiz şaraplarının tadına bakmanızı da sağlamaktadır. Kalınacak yerler arasına bu oteli de alsanız iyi edersiniz.

  • 6 ROOMS 1070 HOTEL

Otelin konumu ve temizliği burada ön plana çıkmaktadır.  Şehir içi ulaşım ağlarına yakın olan 6 Rooms 1070 Hotel odaları içerisinde klima, oturma grubu ve şık mobilyalar bulunmaktadır. Saç kurutma makinesi, tv ve ücretsiz wi-fi özelliği de sunulan bu yerden memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

Viyana’da nerede kalınır sorusuna verdiğimiz 4 bölgeden birbirinden güzel oteller arasında sizlerde bütçeniz doğrultusunda uygun bir yer seçebilirsiniz. Viyana gibi Avrupa’nın en önemli sanat merkezlerinden bir tanesini ziyaret etmek sizlere çok şey katacaktır.

Viyana Gezilecek Yerler

İlgili Yazılar