Tatile Giderken Alınacaklar

Tüm yılın yorgunluğunu atacağınız bir tatil hayalleri kuran insanlar, tatilin başlamasına günler kala keyifli bir heyecan içerisine girerler. Bu heyecan dalgalanmasında göz açıp kapayıncaya kadar kendinizi yollarda bulursunuz. Bundan dolayı yanınıza alacağınız eşyaların büyük bir kısmını tamamlayabilirken, bazı önemli şeyleri unutabilirsiniz. Tatile giderken alınacaklar isimli yazımız ile sizleri en önemli materyalleriniz ve orada lazım olacak şeylere karşı hazırlıklı kılmak istiyoruz.

Tatile çıkarken elbette bazı şeyler unutulacaktır ve çoğunu gittiğiniz yerden tedarik edebilirsiniz. Özellikle tüm yıl beklediğiniz tatilin yaklaştığı günlerde ister istemez bir heyecana kapılırsınız. Çünkü 1 yıl boyunca karşılaştığınız tüm güçlüklerin üstesinden bugünlerin hayalini kurarak gelmişsinizdir. Bu tatlı heyecan sizleri zaman içerisinde iyice sarar. Bu bakımdan tatilinizin daha başlamadan keyifsiz bir hal almaması için size bazı önerilerimiz olacak.

Tatile Giderken Yanımıza Almamız Gerekenler

Güzel bir tatil geçirmek için yanınıza alacaklarınıza dair tam ve eksiksiz bir liste hazırlamalısınız. Hem ekonomik hemde rahat bir tatil geçirmek için en doğru yol budur. Listeyi tamamladıkça yanına bir tik işareti atmak yapılan en yaygın işlerden bir tanesidir. Peki, bu liste içerisinde ne olmalıdır?

TATİLDE NEREYE VE NASIL GİTTİĞİNİZ ÖNEMLİDİR.

Tatile giderken neler alınması kısmında öncelikle yurtiçi mi yoksa yurtdışı bir tatile gittiğinize karar vermelisiniz. Buna göre eğer pasaport ve vize gibi evrakları almanız gerekiyorsa bunları en kısa sürede hazır hale getirmelisiniz.

Daha sonra tatilde araba mı, uçak mı yoksa tren mi kullanacağınız da çok önemlidir. Eğer araç kullanacaksanız sık sık mola vereceğiniz anlamına gelebilir. Uçak ise kısa sürede tatil yerine gitmenizi sağladığı için yanınıza yolculuk sırasında almanız gereken pek çok şeyden vazgeçebilirsiniz.

TATİLE GİDERKEN HAZIRLANACAKLAR LİSTESİNİ ÖNCEDEN HAZIRLAYIN.

Tatilinizin her zaman için keyifli bir şekilde geçmesini sağlamak için yanınızda bir liste olması gerektiğinden bahsetmiştik. Tatile giderken alınacaklar erkek için dahi bu listeyi oluşturmalısınız. Aynı şekilde bu listeyi kadınlarda kendilerine göre revize edebilirler.

Kesinlikle unutulmaması gereken bir takım eşyaları biz burada sizin için yazacağız. Yazımızın sonunda ise unutulmaması gereken kişiye özel şeylerden bahsedeceğiz.

  • DENİZ İLE İLGİLİ EŞYALAR

Denizde veya havuzda kullanacağınız eşyalar şu şekildedir:  Güneş kremi, havlu, güneş gözlüğü, mayo, terlik, lif şampuan, duş jeli, tırnak makası, diş fırçası ve macunu olarak ön plana çıkmaktadır.

  • KONAKLAMA EŞYALARI

Otelde veya gideceğiniz yerde yanınızda bulunması gerekenler şu şekildedir:  Ayakkabı, pijama, birkaç günlük kıyafet, çorap, iç çamaşırı akşam yemekleri için kıyafet, parfüm ve deodorant, kişisel bakım ürünleri gibi eşyalardır.

  • YUKARIDAKİLERİN DIŞINDA KALAN EŞYALAR

Yukarıdaki maddelerin dışında kalan eşyalarınız ise şu şekildedir. Sırt çantası, dergi veya roman, ilkyardım çantası, şarj aleti, not defteri ve kalem, cüzdan, para, cep telefonu, kullandığınız sabit ilaçlar gibi şeylerdir.

  • KAMP YAPACAKSANIZ

Tatilde illaki bir otelde konaklama yapmanız gerekmez. Bunun haricinde birçok şey daha yapabilirsiniz. Mesela onlardan bir tanesi kamp kurmak olacaktır. Kamp kurmak istiyorsanız eğer yanınızda şu eşyaların bulunması tatile giderken alınacaklar için oldukça önemlidir. Çadır, uyku tulumu, yastık, geceleri soğuğa karşı uygun kıyafetler, yürüyüş ayakkabısı, sandalye, çanta, su şişesi, mutfak aletleri veya mangal tarzı bir şeyler pişirebileceğiniz bir şey, bardak, tabak, çatal, bıçak, pusula, çakmak, güneş gözlüğü, güneş kremi gibi eşyalar bulunmalıdır.

İlgili Yazılar