İstanbul

Pera Müzesi

Pera Müzesi, Pera Müzesi nerede, Pera Müzesi nasıl gidilir, Pera Müzesi hakkında bilgi, Pera Müzesi giriş ücreti, Pera Müzesi resim sergisi

İstanbul‘un Beyoğlu ilçesinde yer alan Pera Müzesi, insanlara nitelikli olarak kültür-sanat çalışmalarını sergilemek ve bilim üzerine çalışmaları desteklemek amacıyla kurulan özel bir müzedir. Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait Oryantalist Resimler, Kütahya Çini ve Seramikleri koleksiyonlarına ait sergi çalışmaları, sözlü etkinlikler, öğrenme etkinlikleri ve bilimsel çalışmalar burada yer almaktadır.

Bilim, sanat ve kültür adına düzenlenen etkinliklerin hangi tarihte gösterildiğini internet sitesi üzerinden öğrenerek o tarihler arasında bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Onun haricinde müzeye ait olan özel dinlenme alanında Pera Cafe’de dünya mutfaklarının tadına bakabilirsiniz.

Pera Müzesi hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara bu kapsamlı rehberimizde cevap aramaya çalışacağız. Pera Müzesi ne zaman kuruldu, hangi tarihler arasında hizmet verdiği, giriş ücreti gibi bilgiler.

İstanbul’un Kültür ve Sanat Merkezi : Pera MüzesiPera Müzesi, Pera Müzesi nerede, Pera Müzesi nasıl gidilir, Pera Müzesi nerededir

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan eski Bristol Oteli günümüzde Pera Müzesi olarak hizmet vermektedir. 1893 yılında Mimar Achille Manoussos’un tasarladığı bina 2005 yılında Mimar M.Sinan Genim tarafından dış çephesi korunarak çağdaş ve donanımlı özel müze haline getirilmiştir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait olan Pera Müzesi’nde çocuklara, gençlere ve bilime yönelik çalışmalar sergilenmektedir.

Pera Müzesi’nde Neler Var?

Pera Müzesi rehberinin giriş kısmında biraz bahsettiğimiz için özel müze içerisinde Osmanlı Dönemi’nden kalma “Oryantalist Resim ve Tablolar”, “Kütühya Çini ve Seramikleri”, “Fotoğraf Koleksiyonları” bulunmaktadır.

Oryantalist Resim Koleksiyonu içerisinde 17 ve 19. yüzyıla ait farklı kültür ve dönemin çatışmalarından etkilenen Avrupalı Ressamların çalışmaları bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu’na ait çalışmalar bu sergi içerisinde gösterilmektedir.

Hem oryantalist hem de tek yerli çalışma Osman Hamdi Bey’in eserleri arasında bulunmaktadır. Pera Müzesi içerisinde Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu da bulunmaktadır. Onlarca insan sadece bu tablo için burayı ziyarete gelmektedir.

St. Petersburg Rus Devlet Müzesi, JP Morgan Chase ve ya Victoria Albert Müzesi gibi dünyanın önde gelen sayılı müzeleri ile birlikte Pera Müzesi iş birliği yapmaktadır. Ortak gösteriler, sanat projeleri ve bilim çalışmaları düzenlenmektedir.

Pera Müzesi’nde 4-6 ve 7-12 yaşında çocuklara, 13 ile 17 yaş aralığındaki gençlere, anaokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, engellilere ve öğretmenlere “Pera Öğrenme” kategorisi altında kurslar düzenlenmektedir.

Özel bir dinlenme alanı : Pera Cafe

Pera Cafe, Pera Müzesi’ni ziyarete gelenlerin hem müze hakkında konuşabileceği hem de kısa süreliğine dinlenebileceği bir alan.

1893 yılında inşa edilen 1970’li yıllara kadar hizmet veren Hotel Bristol’un geçmişine “art deco” tasarımı ile gönderme yapılmaktadır. Pera Cafe’nin geniş mönüsü ve sunduğu hizmetleri ile dışarıdaki kafelerden oldukça farklı.

Salatalar, sandviçler, özel makarna sosları ve çeşitleri, pastacılık anlamında üretilen ilginç ve eşsiz tada sahip ürünlerinin tadına bakılması gerekir. Burada özel kutmalar için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Pera Müzesi resmi internet sitesini incelerseniz Pera Kafe mönüsü kamuoyuna açık bir şekilde fiyatlarıyla birlikte paylaşılmıştır.

Pera Cafe hangi günler açık diye merak ediyorsanız;

Salı – Cumartesi günleri 10:00 ile 19:00 arasında, Cuma günleri 10:00 ile 22:00 arası, Pazar günleri 12:00 ile 18:00 arasında açıktır.

Pazartesi günleri ise kafe kapalıdır.

Pera Müzesi Giriş Ücreti 2019

Türkiye’nin en nitelikli ve kaliteli kültür-sanat müzesinde giriş ücreti oldukça uygundur. Pera Müzesi giriş ücreti 2019 yılında açıklanan bilgiler neticesinde tam 25 TL, indirimli 10 TL olarak açıklanmıştır.

İndirimli olan kişiler ise 12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri ve 60 yaş üstü kişilerdir.

Pera Müzesine giriş ücreti ödemeden girebilecek belli başı gruplar vardır. Engelliler ve onların yanında getirdiği bir ziyaretçi, Genç Çarşamba etkinliğinde tüm öğrenciler, Pera Müzesi Dostları kartına sahip olanlar müzeyi ücretsiz olarak ziyarete edebilir.

Müzekart+ sahipleri yılda bir defa Pera Müzesi’ne ücretsiz olarak giriş yapabilir. Aynı zamanda Müzekart+ sahipleri Pera Cafe ve Artshop bölümlerinde %15 indirimden faydalanabilir.

Pera Müzesi Ziyaret Saatleri?

Pera Müzesi sergiler ve etkinlikler için hangi günlerde yapıldığını internet sitesinden düzenli olarak takip edebilirsiniz. Onun haricinde müzenin açık ve gezilebilir olduğu belli günler vardır.

Salı – Cumartesi 10.00 ile 19.00, Pazar 12.00 ile 18.00 arasında açıktır.  (Pazartesi) günleri müze ziyarete kapalıdır. Onun haricinde diğer günler belirlenen saatler arasında giderseniz müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

“Uzun Cuma” olarak belirlenen kategori içerisinde her Cuma günü 18.00 ile 22.00  saatleri arasında müze ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Çarşamba günleri düzenlenen Genç Çarşamba etkinliğinde tüm öğrenciler Pera Film gösterilerini ücretsiz bir şekilde izleyebilir, aynı zamanda müzeyi ziyaret edebilir.

Pera Müzesi Nerede?

Pera Müzesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Tepebaşı’nın aşağı tarafında ve İstiklal Caddesi’ne bir sokak uzaklıkta bulunmaktadır.

Pera Müzesi’ne özel aracınız ve ya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özel aracınız ile ulaşabilmek için navigasyona adresi yazmanız yeterli olacaktır.

Pera Müzesi Adres : Meşrutiyet Caddesi No:65 34430 Tepebaşı – Beyoğlu – İstanbul

Pera Müzesine Nasıl Gidilir?

Pera Müzesi TRT Binasının arka tarafında yer almaktadır. Bunun için şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz.

Öncelikle hangi semtte oturuyorsanız oturun, Taksim’e giden otobüslerden bir tanesini seçmelisiniz. Tepebaşı durağında inin, TRT Binasının arka tarafına doğru yürümelisiniz. Meşrutiyet Caddesi’nde ilerledikten sonra, caddenin sol tarafında yer alan Pera Müzesi’ni görebilirsiniz.

Pera Müzesi’ne İstiklal Caddesi tarafından ulaşabilmek için Oda Kule’nin hemen yanında bulunan kısa tünelden giriş yapın, çıktıktan sonra sola döndüğünüz zaman müzeyi görebilirsiniz.

Yorum yap