Ormanya Hobbit Evleri

Ormanya Hobbit Evlerini, her ne kadar sadece kendisi için gitmesem de “Ormanya Doğal Yaşam Parkı“nı hayranlıkla gezerken keşfettiğim ve sadece çocukların değil yetişkinlerin de fotoğraf çekme sırasına girdiği masalsı bir orman köyü olarak tasvir edebilirim. Kocaeli’nin Sakarya yolu üzerine kurulmuş olan Avrupa’nın en büyük yaşam parkı olan Ormanya’da birkaç hobbit evi, birkaç da masalsı orman evi şeklinde tasarlanan bu bölümü özellikle çocuklarınızla gezmenizi tavsiye ederim.

Ormanya Hobbit Evleri

Ormanya’da ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yer olan Hobbit Evleri, konaklama ve gezmenin dışında tamamen görüntü amaçlı inşa edilmiş. Daha sonra burada çocukların çok sevdiği “Gamonya” adlı film çekilince evlerin bulunduğu köy daha da geliştirilip ilgi çekici hale getirilmiş. Bu nedenle burada gezerken ve oturup suyun sesini dinlerken gerçekten kendinizi bir masalın içinde hissedebilirsiniz.

Hobbitleri bizi Yüzüklerin Efendisi ile tanıdık, bu nedenle Yüzüklerin Efendisi filmini ya da kitabını seven herkes için bu küçük orman köy evleri hoş bir sürpriz olacaktır.

Hobbit evlerinin bulunduğu orman köyü, her ne kadar masalsı bir görüntüye sahip olsa da özellikle geç saatlerde gelirseniz kalabalık ve gürültü içinde çekilmez bir hale de gelebilir. Bu nedenle daha erken saatlerde burayı görmenizi sizlere tavsiye ederim.

Ormanya Hobbit Evleri Nerede? Nasıl Gidilir?

Ormanya Hobbit Evleri, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunmakla birlikte İzmit’ten Sakarya’ya doğru gittiğinizde hemen sol tarafınızda kalıyor. İstanbul’a olan uzaklık ki ortalama olarak 100 km diyebilirim ki eğer Tuzla, Pendik, Kartal gibi yerlerde oturuyorsanız 1 saatte gidebileceğiniz kadar da yakın.

Siz zahmet etmeden hemen Google haritalar üzerinden bu güzelim Ormanya’nın yerini de göstermiş olayım:

Ormanya Hobbit Evleri Giriş Ücreti?

Ormanya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve işletilen bir yer. Sanırım yeni açıldığından da kaynaklı olarak bu doğal yaşam parkının her yeri tamamen ücretsiz. Yani hobbit evleri giriş ücreti bulunmamaktadır.

Ormanya Hobbit Evleri Yorum ve Soru-Cevaplar:

⇒ Ormanya Hobbit Evleri konaklama için uygun değil, evler dekor amaçlı yapılmış, konaklamayı bırakın içine girmek bile yasak.

⇒ Burası “Ormanya Evleri, Ormanya Hobbit Köyü” gibi isimlerle de anılsa da parktaki adı bu olmadığından park içinde Orman Köyü tabelasını takip etmelisiniz.

⇒ Burası en fazla 10 evden ve küçük bir alandan oluştuğundan kısa bir süre içerisinde gezebileceğiniz yer.

⇒ Beklentini fazla yüksek tutmadan gezmenizi tavsiye ederim.

⇒ Çocuklarınız varsa, hele hele Gamonya filmini seyretmişlerse onlar için güzel bir sürpriz olacaktır.

Hobbit Evleri Videosu

Gezmekten büyük bir keyif aldığım Ormanya’da yürürken bu evleri görmemek gerçekten büyük kayıp olurdu. Hem hoş vakit geçirmek hem de gideceklere rehber olması adına yazıma bir de video eklemek istiyorum. Gezerken keyif alabileceğiniz daha başka yerler için kanalımıza da abone olmayı unutmayın 🙂

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR
Ormanya Tabiat Parkı
Sapanca Gölü
Ballıkayalar Tabiat Parkı
Darıca Hayvanat Bahçesi

İlgili Yazılar