Akdeniz Bölgesi Antalya

Kemer’de Gezilecek Yerler – Gezilmesi Gereken 10 Yer

Kemer'de gezilecek yerler, Kemer, Kemer Nerede

Benzersiz kumsalları, sahip olduğu binlerce yıllık tarih ile Akdeniz Bölgesi’nin incilerinden birisi olarak kabul edilen ve şehir merkezine 40 km mesafede bulunan KemerAntalya’nın en çok bilinen ve turizm geliri ile Antalya ekonomisine en çok katkı yapan beldedir. Antalya’ya her yıl gelen milyonlarca turistin mutlaka uğradığı ilçelerden biri olan Kemer gezilecek yerleri hem doğal hem de tarihi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda ilçede beş yıldızlı lüks otellerin sayısı oldukça fazla olması ve mükemmel plajları sayesinde deniz turizminin en iyi yapıldığı ilçelerden biri olan Kemer’de denize girmek ve güneşlenmek dışında görülmesi gereken birçok güzellik bulunmaktadır. 

Antalya Kemer’de Gezilecek Yerler

Eğer Antalya’nın turizm cenneti Kemer’e geldiyseniz ya da gelmeyi düşünüyorsanız denize girmek ve güneşlenmek dışında mutlaka gezmenizi tavsiye ettiğimiz 10 yeri sizler için şu şekilde listeledik:

Selçuklu Av Köşkü

Bölgedeki tek Selçuklu yapısı olan ve 1230 ile 1248 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen köşk, Antalya’nın Kemer ilçesinin girişinde bulunmakla birlikte köşkün çatısı ve Tekelioğlu Beyliği’nin bayrağında bulunan altıgen yıldız kabartması olan taş merdiven ile Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden birisini oluşturmaktadır.

Phaselis Antik Kenti

Kemer ilçesinin Tekirova beldesinde bulunan antik kente, karayolunun yanı sıra deniz yolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Sahip olduğu tarihsel geçmiş nedeniyle ayrıca önem arz eden antik kentin, M.Ö. 690 yılı içerisinde, Lokios tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Antik kentin arka tarafında bulunan dağların birden yükselmesi nedeniyle antik dönem konusunda uzman bilirkişiler tarafından Phaselis Antik Kenti, yüksek ve rüzgarlı bir belde olarak tanımlanmasına rağmen antik kentin denizden yolan yükseltisi 20 metre civarındadır. Antik kent içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen kalıntıların büyük bir bölümü Roma dönemine ait olmakla birlikte liman, kale duvarları, Zeus Mabedi, Kral Antonius Caravella yolu ve yirmi sıralı tiyatro, bulunan kalıntılar arasında yer almaktadır. Limanda bulunan dikdörtgen şeklindeki agoranın taşlarının üzerinde, Hadrian için yazılmış yazılar bulunmasına rağmen okunamayacak kadar tahrip edilmiş durumdadır. Kentin kuzeyinde bulunan su kemerleri, Roma tarzında inşa edilmiş ve günümüze kadar gelmeyi başarmış olmakla birlikte şehir suyunu sağlayan kemerler olarak bilinmektedir.

Beldibi Kaya Sığınakları

İlçenin Beldibi beldesinde bulunan sığınaklar, 25 metre yüksekliğinde ve kıyıdan 100 metre içeride bulunmakla birlikte üst paleolitik ve neolitik döneme aittirler.

Idyros Antik Kenti

Kemer’in Ayışığı Koyu yakınlarında bulunan antik kent içerisinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda antik kentin,4. Ya da 5. Yüzyıl içerisinde yapıldığı anlaşılmıştır. Antik kent içerisinde yapılan kazılar sonucunda, turuncu, beyaz, gri ve kiremit rengi taşlarla yapılmış mozaiklerle kaplı bir tabana sahip olan Bizans kilisesi kalıntısı ortaya çıkarılmıştır. Kilisenin hemen güneyinde ise; 7,55 x 5,20 boyutlarında bir şapel bulunmaktadır. 

Phaselis Plajı

Kemer’in en güzel plajlarından birisi olan Phaselis Plajı, benzersiz doğası, sığ denizi ve ince kumunun yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine, cennetten bir köşe sunmaktadır.

Ceneviz Koyu

Olympos beldesine 4.5 km mesafede bulunan koy, mavi ile yeşilin birleştiği noktada, doğal ortam içerisinde tatil isteyenler için eşsiz bir alternatif sunuyor olmasının yanı sıra tekne turlarının vazgeçilmez durakları arasında yer almaktadır.

Tekirova 

İlçe beldelerinden birisi olan Tekirova, 3 tarafından PhaselisOlympos ve Yanartaş ile çevrili olması itibari ile tarihin merkezinde yer almaktadır. Antalya’ya 50 km ve Kemer’e 17 km mesafede bulunan Tekirova, 2800 metre yüksekliğindeki Toros Dağları’nın en yüksek tepelerinden birisi olan Tahtalı Dağı’na ev sahipliği yapmaktadır.

Sırtlanini Mağarası

İlçenin yukarı Çamarası ve Narlıgedik köyleri arasında bulunan mağara, 348 metre uzunlukta ve 32 metre derinliktedir. Sırtlanini Mağarası, 6 farklı bölümden oluşmaktadır ve salona bağlı tüm odalar, sarkıt ve dikitler ile süslü durumdadır.

Çıralı Yanartaş

Olympos beldesinin Çıralı Köyü sınırları içerisinde bulunan Yanartaş, yeraltı kaynaklarından sızan doğal metan gazı ile bilinmektedir. Yunan mitolojisinde bir efsaneye göre; kanatlı bir at olan Pegasus’un sırtında olan Bellerophontes, ateş soluyan Kimera canavarını burada öldürmüştür ve bu noktada çıkan ateş, öldürülen canavarın ağzından çıkmaya devam etmektedir.

Olympos Antik Kenti

Antalya’nın Kemer ilçesi sınırları içerisinde bulunan, tarihsel değerleri, deniz kaplumbağaları ve eşsiz doğası ile tatilciler tarafından öncelikli olarak tercih edilen Olympos, Hellenistk Dönem içerisinde kurulmuş bir Likya liman kentidir ve tarih boyunca birçok mitolojik efsaneye konu olmuştur. M.Ö.168 ile 78 yılları arasında kurulduğu tahmin edilen kent, arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olmakla birlikte denize açılan ve ortasından Akçay deresinin aktığı bir vadi içinde kuruludur. İçinden geçtiği dereciğin iki yanına yayılmış olan Olympos içerisinde, su kanalları, surlar, lahit mezarlar birçok antik kent kalıntıları bulunmaktadır.

Yorum yap