İstanbul

Beykoz Korusu

Beykoz, Beykoz Korusu, Beykoz Korusu hakkında bilgi, Beykoz Korusu nerede, Beykoz Korusu nasıl gidilir, Beykoz Korusu fotoğraf, Beykoz Korusu gezisi, Beykoz Korusu yorumlar, Beykoz Korusu sosyal tesisler

Beykoz Korusu, İstanbul Boğazı sırtlarında yer alan en büyük korulardan birisi olmasına rağmen ilginç bir şekilde çok fazla duyulmamış ve hak ettiği değeri görmemiş. Ben de tesadüfen internette araştırma yaparken Beykoz Korusu ya da bir diğer adıyla Abraham Korusu’nu görüp buraya gitmeye karar verdim. Burası o kadar güzel tasarlanmış ve doğal bir ortama sahip ki bazen sincapların eşlik ettiği yürüyüşünüzde keyif almamak mümkün değil.

Eğer siz de benim gibi İstanbul’da keşfedilecek ve gezilecek yeni yerler arayışına girdiyseniz burayı listenize mutlaka eklemelisiniz. “Listeye neden mi eklemelisiniz?” sorusunun cevabını sizlere Beykoz Korusu’nda çekmiş olduğum fotoğraf, video ve edindiğim tecrübeler doğrultusunda vermek istiyorum. Öncelikle sizlere burada çektiğim birbirinden harika anların ve görüntülerin yer aldığı videomu göstermek istiyorum. Videodan sonra Beykoz Korusu’nun tarihini, özelliklerini, ulaşım seçeneklerini ve gezi sonrası yorumlarımı merak ediyorsanız yazımı okuyamaya devam edebilirsiniz.

Beykoz Korusu Hakkında Bilgi

27,9 hektar üzerine kurulmuş olan Beykoz Korusu, bu bölgedeki en büyük korulardan birisi olarak dikkat çeker. Buranın kurulması ise 1800’lü yıllara kadar gitmektedir ki kuruluşunda Abraham Paşa’nın rol oynadığı söylenir. Burayı sahiplenen Abraham Paşa, bahçeyi Avrupai tarzda düzenlemiş, korunun içine köşkler, havuzlar, yapay mağara ve şelale ile bir de tiyatro binası yaptırmış. İstanbul’da yetişmeyen birçok bitki ve ağaç türünü de buraya ektirmiş ki arada farklı türde ağaçlar görmek mümkün burada.Beykoz, Beykoz Korusu, Beykoz Korusu hakkında bilgi, Beykoz Korusu nerede, Beykoz Korusu nasıl gidilir, Beykoz Korusu fotoğraf, Beykoz Korusu gezisi, Beykoz Korusu yorumlar, Beykoz Korusu sosyal tesisler

Daha sonra burayı alan Sultan II.Abdülhamit, bahçeyi tekrar düzenletip halkın ziyaretine açmış ve o günden beridir halkın ilgiyle gezdiği ve nefeslendiği bir yer olmuş. Günümüzde buranın işletmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş olup içinde belediyeye ait sosyal tesisler üzerinden 2006 yılından beridir çeşitli hizmetler verilmektedir. İçinde restoran ve  1.000 kişilik kapasitesiyle düğün, toplantı vb. etkinlikler yapılabilen alan da mevcut.

Beykoz Korusu’nda Neler Yapılır?Beykoz, Beykoz Korusu, Beykoz Korusu hakkında bilgi, Beykoz Korusu nerede, Beykoz Korusu nasıl gidilir, Beykoz Korusu fotoğraf, Beykoz Korusu gezisi, Beykoz Korusu yorumlar, Beykoz Korusu sosyal tesisler

İstanbul’da sakin ve oldukça güzel bir doğanın kalbinde adımlamak isterseniz burası yürüyüş rotası tercihlerinizin arasında olmalı. Yakınlarda oturuyorsanız burada spor için koşabilir ve az sayıda da olsa spor aletlerinden faydalanabilirsiniz.

Ailece piknik yapmak istiyorsanız Beykoz Korusu içinde yer alan banklarda oturarak piknik yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yine İBB işletmesindeki tesislerde yemek yiyebilir,  sabah kahvaltısı için burayı tercih edebilirsiniz.

Sizler de benim gibi fotoğraf ve video çekimi konusunda hobi sahibiyseniz burada çok güzel fonlar bulacağınızı garanti edebilirim. Özellikle yürüyüş rotasında bahar aylarında gördüğüm görüntüler beni çok etkiledi. Videoma göz attığınızda övgülerimin az olduğunu göreceksiniz.Beykoz, Beykoz Korusu, Beykoz Korusu hakkında bilgi, Beykoz Korusu nerede, Beykoz Korusu nasıl gidilir, Beykoz Korusu fotoğraf, Beykoz Korusu gezisi, Beykoz Korusu yorumlar, Beykoz Korusu sosyal tesisler

Kısaca özetlemek gerekirse burada yapabileceğiniz etkinlikler şu şekilde:

* Yürüyüş
* Koşu
* Spor
* Piknik
* Sosyal tesislerde yemek
* Fotoğraf ve video çekimi yapmak

Beykoz Korusu Giriş Ücreti

İstanbul Boğazı’na bakan en büyük korulardan olan Beykoz Korusu, İBB tarafından işletilse de girişler ücretsiz. Buraya belirli saatlerde gelebilir, herhangi bir kısıtlama olmadan gezebilirsiniz.

Beykoz Korusu Nerede? Nasıl Gidilir?

Burayla ilgili en çok aranan soruların başında Beykoz Korusu’na Nasıl Gidilir? Nerede? Gelmektedir. Öncelikle adından da anlaşılacağı gibi burası İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer almaktadır. Aşağıdaki haritada korunun tam olarak yerini görebilir ve özel aracınızla gelirken bu konumu kullanabilirsiniz:

Şimdi de Beykoz Korusu’na nasıl gidilir sorusunun cevabını vereyim. Burası öyle bir güzergah üzerindeki neredeyse Beykoz’dan geçen tüm otobüs hatlarının burada durağı mevcut. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kavacık gibi yerlerden buraya tek bir otobüs ile gelebilirsiniz.

Beykoz Korusu’ndan geçen otobüs hatlarından bazıları şunlardır:

Kadıköy-Beykoz: 15F, 15BK
Kadıköy-Tokatköy: 15TK
Üsküdar-Beykoz: 15
Ümraniye-Ortaçeşme: 11H
Kavacık-Anadolukavağı: 15A

Yukarıda da bahsettiğim gibi buraya gelebileceğiniz birçok otobüs hattı mevcut. Daha fazla bilgi için şu İETT bağlantısına gözatabilirsiniz.

https://www.iett.istanbul/tr/main/duraklar/219581/BEYKOZ%20KORUSU-%C4%B0ETT-Duraktan-Ge%C3%A7en-Hatlar-Durak-Bilgileri-Hatt%C4%B1n-Duraktan-Ge%C3%A7i%C5%9F-Saatleri

Beykoz Korusu YorumlarBeykoz, Beykoz Korusu, Beykoz Korusu hakkında bilgi, Beykoz Korusu nerede, Beykoz Korusu nasıl gidilir, Beykoz Korusu fotoğraf, Beykoz Korusu gezisi, Beykoz Korusu yorumlar, Beykoz Korusu sosyal tesisler

Her yazımda olduğu gibi sizlere doğru fikir verebilmesi adına olumlu-olumsuz yorumlarımı paylaşıyorum. Buradaki gezimden sonra edindiğim deneyimler neticesinde düşüncelerim şu şekilde:

Olumlu Yorumlarım:

– Belki de hafta içi gittiğimden oldukça sakindi.

– Yürüyüş rotasında doğanın muhteşem havasına ve görüntüsüne doyabiliyorsunuz.

– Arada sincapların yolda kaçışıp ağaçta bağırışlarını izlemek büyük keyifti.

– Yürüyüş rotasında oturup bir şeyler atıştırabileceğiniz masaları ara ara görmeniz mümkün.

– Girişler ücretsiz.

Olumsuz Yorumlar:

– Koru içinde bazen taşkınlık çıkaran ve doğa güzelliğine uymayan tipteki kişileri gördüm ki arada bağıran, son ses müzikle araba kaydıran kişileri görürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR
Anadolukavağı
Karlıtepe Mesire Alanı
Polonezköy
Anadolu Hisarı
Küçüksu Kasrı
İstanbul’da Gezilecek Yerler

Yorum yap