Bakırköy Botanik Park (Nerede, Hakkında Bilgi, Giriş Ücreti, Ulaşım)

İstanbul‘un Bakırköy ilçesinde bulunan Bakırköy Botanik Parkı, 2013 yılında 96 bin metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Türkiye’nin en büyük oyun kulelerini içerisinde barındıran botanik parkın kuleleri 2 adet ve 11,50 metre yüksekliktedir.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı’nın bir benzeri olan bu botanik park 11 tematik bahçe ile yüzlerce farklı türde ağaç barındırmaktadır.

Bakırköy Botanik Parkı içerisinde neler bulunduğu, nasıl gidileceği, nerede bulunduğu ve kahvaltı yapabileceğiniz kafelerin bulunup bulunmadığına dair her türlü bilgiyi sizler için topladık.

Bakırköy Botanik Parkı’nda Neler Bulunur?

Herkesin aklına aslında aynı soru geliyor fakat nasıl ifade edeceğimiz konusunda yetersiz kalıyoruz. Bakırköy Botanik Parkı içerisinde ne var, neler yer alır ve ya nasıl bir yer olduğu hakkında sorularınızın olduğunu biliyoruz.

Türkiye’nin en büyük oyun kulelerine ev sahipliği yapan botanik parkın girişinde konuşan dinazor heykelleri bulunmaktadır. Çocukların oldukça fazla ilgisini çeken heykeller botanik parka farklı bir görüntü katmıştır.

Dinazor heykelleri yanı sıra su parkı ve oyun ekipmanları, 11 farklı tematik bahçe, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin bulunduğu bölüm hem eğlenip hem de farklı bilgiler öğrenmek için botanik parkı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Bakırköy Botanik Park projesinde bütün detaylar düşünülmüş ve eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmiştir. Örneğin, botanik parkın içerisinde golf arabaları yaşlı ve engelliler için düşünülmüş, ücretsiz bir şekilde kiralayarak parkın içerisini gezme imkanı tanınmıştır. Çocukların ve küçüklerin kaybolmaması için parkın içerisinde 24 saat boyunca güvenlik dolaşmaktadır.

Bakırköy Botanik Parkı’nın bir diğer güzel yanı ise parkın enerji ihtiyacı rüzgar jeneratörleri ve güneş enerji panelleriyle karşılanmaktadır.

Bakırköy Botanik Parkı Hakkında Bilgi

Bakırköy Botanik Parkı 2013 yılında 96000 metrekarelik bir alanı kapsar. Park içerisinde bulunan gölet ise biyolojik arıtma yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Parkın içerisinde bulunan su tamamen doğal kaynak suyu olup içerisinde balıklar, su kaplumbağaları, kuğu ve ördekler bulunmaktadır.

Botanik parkın eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz teraslar bulunmaktadır. Bakırköy Botanik Park kafe ve restoran gibi tüm detayları düşünülmüş, 8 metre yüksekliğindeki seyir terasından fotosafari yapabilirsiniz.

Bakırköy Botanik Parkı’nda çocuklar için oyun kulesi, ip köprüler, kaydıraklar, konuşan dinazor teması ve birçok oyun alanı bulunmaktadır. Çocuklar hem bitkiler hakkında bilgi öğrenirken hem de eğlenceli vakit geçirebilir.

Bakırköy Botanik Park bünyesinde 262500 bitki bulunmaktadır. Bu bitkilerin bir kısmını ise 50 yıllık ağaçlar oluşturmaktadır. E-5 karayolunun hemen yanında bulunan botanik park araçlardan çıkan gürültüleri önlemek için yol kenarına ağaçlar dikilmiş ve ses önlenmeye çalışılmıştır.

Bakırköy Botanik Parkı’nda Neler Yapılır?

Bakırköy Botanik Park piknik yapılır mı, mangal yakılır mı, kafe ve restoran bulunuyor mu gibi sorular ile sıkça karşılaşıyoruz. Bakırköy Botanik Parkı’nın öncelikli amacı park içerisinde yasaklayıcı bir tavır içerisine girmek yerine sosyal kuralların dışına çıkılmaması kaydıyla her şeyi serbest yapmaktır.

Bakırköy Botanik Parkı’nda çimlerin üzerine basabilir, oturabilir ve evinizden getirdiğiniz birkaç parça bir şeyi atıştırabilirsiniz. Botanik park içerisinde tek yasak olan şey ise mangal yakılmasıdır. 

Park içerisinde dikilen yüzbinlerce farklı bitkinin kokusunu içinize çekmek yerine duman çekmekten vazgeçin, evinizden getireceğiniz birkaç besin ile burada oldukça eğlenceli ve keyif verici vakit geçirebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Park kahvaltı konusunda bulabileceğiniz en güzel yerlerden biridir, hafta sonu aileniz ile yol kenarından alacağınız birkaç kahvaltılık besin sayesinde burada ağaçların altında kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı sonrasında botanik parkı keşfedip çocuklarınızı oyun parkında eğlendirebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Parkı Giriş Ücreti 2019

İstanbul’un Bakırköy semtinde bulunan botanik parkın en güzel tarafı hiçbir giriş ücreti bulunmamasıdır. Bakırköy botanik parkı giriş ücreti bulunmadığı gibi bir güzel yanı aracı ile gelen insanlar için önünde yer alan otoparkını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bakırköy Botanik Parkı Ziyaret Saatleri

Bakırköy Botanik Parkı’nda 7 gün 24 saat boyunca güvenlik görevlisi bulunmasına rağmen sabah 07:00 ile akşam saat 23:00’a kadar açık tutulmaktadır. Bu sebeple günün her saati güvenlik bulunuyor dilediğimiz saat girebilir şeklinde düşünmeyin.

07:00 ile 23:00 arasında botanik parkı ziyaret edebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Park Nerede ve Nasıl Gidilir?

Botanik Park, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde E-5 karayolu üzerinde yer almaktadır.

Bakırköy Botanik Park nasıl gidilir şeklinde düşünceleriniz varsa oldukça kolay hem özel aracınız ile hem de minibüs ya da otobüs ile ulaşabilirsiniz.

Özel aracınız ile gidecekseniz; Anadolu Yakası’ndan gelenler İncirli Yol ayrımına gelindiği zaman Bakırköy istikametine girmeli, E-5’e ters yönden tekrar girdiğiniz zaman park karşınıza çıkacaktır.

Avcılar tarafından gelenler ise Yenibosna’dan sonra yan yolları takip etmelisiniz. Bakırköy tabelasını illa ki göreceksiniz, E-5 üzerinde yeşil alan ve park tabelasını gördüğünüz zaman tabelaları takip edin.

Metrobüs ya da otobüsle ulaşmak isterseniz; incirli durağında inin, metro çıkışının üst tarafından karşıya geçip 100 metre yürüdükten sonra botanik parkın kapılarını görebilirsiniz.

İlgili Yazılar